(recept
si oblíbilo 38 návštěvníků)
Malinová šťáva nevařená
Potřebné ingredience
Potřebujeme:
2,5 kg malin (rybíz, bezinky), 2 l vody, 5 dkg kyseliny citronové, na 1 kg šťávy 1 kg cukru
Postup přípravy
Jak na to:
Ovoce rozmačkáme, přidáme vodu a kyselinu citr. a necháme 24 hod. stát v chladu. Směs necháme překapat a prolisujeme přes plátno. Zvážíme a smícháme s cukrem. Směs přivedeme k varu - NEVAŘIT! Stáhnout pěnu, horké nalévat do vypařených lahví, ihned zazátkovat. Vydrží i 2-3 roky. Zbytek dřeně namíchat s 1 l vody a opět nechat vyluhovat, kyseliny citronové přidat již méně.
Ovoce rozmačkáme, přidáme vodu a kyselinu citr. a necháme 24 hod. stát v chladu. Směs necháme překapat a prolisujeme přes plátno. Zvážíme a smícháme s cukrem. Směs přivedeme k varu - NEVAŘIT! Stáhnout pěnu, horké nalévat do vypařených lahví, ihned zazátkovat. Vydrží i 2-3 roky. Zbytek dřeně namíchat s 1 l vody a opět nechat vyluhovat, kyseliny citronové přidat již méně.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
hanulice
(upraveno)
18. 7. 2013, 15:58
Jana V.
(upraveno)
22. 7. 2009, 20:41
výborná.
Štěpula
(upraveno)
30. 4. 2009, 23:06
Také ji děláme ,jen studenou cestou-vůbec nezahříváme,do hotové šťávy přidáváme konzervant,je výborná a dlouho vydrží
gingery
(upraveno)
7. 7. 2011, 12:08
@Štěpula
Dobrý den, mohla bych Vás poprosit o recept na malinovou štávu jakou vy děláte za studena a jaký konzervant používáte? Moc děkuji. Martina
gingery
(upraveno)
7. 7. 2011, 12:08
@Štěpula
Dobrý den, mohla bych Vás poprosit o recept na malinovou štávu jakou vy děláte za studena a jaký konzervant používáte? Moc děkuji. Martina
Ilonáček
(upraveno)
30. 4. 2009, 10:56