Zobrazit přihlášovací formulář

Nápoje, drinky

Přidat recept
(recept si oblíbilo 38 návštěvníků)

Malinová šťáva nevařená

0.0
Malinová šťáva nevařená

Potřebné ingredience

Potřebujeme:
2,5 kg malin (rybíz, bezinky), 2 l vody, 5 dkg kyseliny citronové, na 1 kg šťávy 1 kg cukru

Postup přípravy

Jak na to:
Ovoce rozmačkáme, přidáme vodu a kyselinu citr. a necháme 24 hod. stát v chladu. Směs necháme překapat a prolisujeme přes plátno. Zvážíme a smícháme s cukrem. Směs přivedeme k varu - NEVAŘIT! Stáhnout pěnu, horké nalévat do vypařených lahví, ihned zazátkovat. Vydrží i 2-3 roky. Zbytek dřeně namíchat s 1 l vody a opět nechat vyluhovat, kyseliny citronové přidat již méně.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

hanulice 18. 7. 2013, 15:58
(Y)
Jana V. 22. 7. 2009, 20:41
(Y) výborná.
Štěpula 30. 4. 2009, 23:06
Také ji děláme (F),jen studenou cestou-vůbec nezahříváme,do hotové šťávy přidáváme konzervant,je výborná a dlouho vydrží |:o)
gingery 7. 7. 2011, 12:08
@Štěpula Dobrý den, mohla bych Vás poprosit o recept na malinovou štávu jakou vy děláte za studena a jaký konzervant používáte? Moc děkuji. Martina
gingery 7. 7. 2011, 12:08
@Štěpula Dobrý den, mohla bych Vás poprosit o recept na malinovou štávu jakou vy děláte za studena a jaký konzervant používáte? Moc děkuji. Martina
Ilonáček 30. 4. 2009, 10:56
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie